13:58

Din hud och ditt ansikte visar din omgivning hur ung eller gammal du är. Ja, alltså inte din riktiga ålder utan hur gammal du verkar - hur ungdomlig man uppfattar dig. Är domen från omgivningen din riktiga ålder? Bra i så fall. Men lite trist om ditt ansikte istället visar 10 år mer, eller hur? Det första folk ser - första gången ni ses eller vid varje tillfälle ni återses - är ditt ansikte, och din hud säger allt om hur ung, eller gammal du är! Vad gör man då?

 

Här nedan hittar du 8 lösningar på hoten mot din hud

Läs också hur du blir av med din argrynka utan injektion >>

 

1.

Forskning om huden

Eftersom ansiktet och huden har så stor betydelse gäller det i ett första skede att ta reda på hur dina hudceller kan "föryngras" eller åtminstone hur din hud kan se yngre ut! Ny forskning visar att huden påverkas av din livsstil alltså vad du utsätter huden för. Det kan vara både yttre faktorer som sol och hög värme samt inre faktorer som dålig kost som orsakar inflammation i huden. Gemensamt är att dessa faktorer orsakar huden permanent skada så att den åldras och upplevs mindre ungdomlig. Skadan kanske inte syns genast utan framträder succesivt när huden blir mer slapp och mindre fast och elastisk.

Börja redan idag att anpassa din livsstil! Lycka till med projektet att se yngre ut än din riktiga ålder.

 

2.

Din kost och diet kan få dig att se yngre ut

Om du vill hålla huden frisk och ung, är det gamla talesättet "Du är vad du äter" definitivt sant. Att äta för mycket socker och en kost med högt glykemiskt index är inte bara dåligt för dina tänder och din vikt utan även för hur gammal eller hur ungdomlig din hud, ditt ansikte, upplevs av din omgivning. En sådan diet gör inte att du ser yngre ut.

Raffinerat socker och snabba kolhydrater triggar inflammation i kroppen genom att orsaka insulinnivån att skjuta i höjden. Det produceras enzymer som bryter ner kollagen och minskad elasticitet gör huden mer benägen att få ett gråaktigt utseende, fina linjer och rynkor.


Lösning - diet som ger dig "ung" hud

Ät sunt och allsidigt! Det finns gott om skäl att äta massor av färska frukter och grönsaker. När c-vitamin från frukt till exempel når ut i läderhuden börjar cellerna enligt forskning att producera nytt kollagen. Frukt är också rikt på antioxidanter som hjälper kroppen att bekämpa fria radikaler och skydda huden.

Ett tips: Ät vitamintillskott, åtminstone c-vitaminer, regelbundet - det gör underverk för din hud. Det finns kosttillskott som behandlar hudproblem inifrån som dessutom har en anti-aging effekt. Läs vidare längre ner om nästa hot mot ungdomligt utseende!

Läs också vilken mat som ger dig fin hy  >>

 

 kosttillskott för fin hy

 

 


3.

Dålig blodcirkulation ger dig glåmig hud som ser gammal ut

När vi åldras blir kroppen sämre på att göra sig av med gifter, toxiner och slaggprodukter. De ligger kvar och ger huden en grå ton och ett "överlager" som gör huden mindre smidig och ungdomlig. Huden har svårare att göra sig av med döda hudceller eftersom hudcellens cellandning inte är så effektiv. Vi kan hjälpa huden att öka sin förbränning och rensa upp och föra ut slaggprodukter effektivt.

 

Lösning för att få lyster och spänst i din hud

Genom att massera huden får du upp blodcirkulationen och blodet tillför mer syre till dina hudceller. Med mer blod strömmar också energin och näringen in i dina hudlager. Ansiktsmassage är en riktigt boost för din hud med andra ord. Lär dig hur man masserar huden i ansiktet?

Hur gör jag ansiktsmassage?

ansiktsmassage med massage apparat

 

 

4.

För lite sömn orsakar påsar under ögonen och rynkor

Det är inte utan anledning som man kallar nattens icke-vakna timmar för skönhetssömn. Brist på sömn gör dig inte bara tröttare och mindre pigg utan påskyndar hudens åldrande och uppkomsten av påsar under ögonen, fina linjer runt ögon, mun och dekolletage och generellt dålig, grådaskig hud, nästan som om det var svart under ögonen. Orsaken är för lite sömn som hindrar hudens egen reparationsprocess och minskar cellernas återhämtning.

Upptäck hur mörka ringar och påsar under ögonen kan tas bort med massageapparat >>


Kollagenproduktionen och hudens naturliga återfuktning störs också av dina dåliga sovvanor och symtomen syns omedelbart i ditt ansikte. Får du inte tillräckligt med sömn kan cellerna inte hämta ny kraft och orsakar hudens volym, fasthet och elasticitet försämras. Rynkorna bildas när huden mår sämre. Och du – huden alltså - ser mindre hälsosam ut.

Lösning för att din hud ska förnyas och föryngra sig under natten

Sov minst 8 timmar per dygn för att se naturligt yngre och pigg ut. Sov helst enligt ett regelbundet schema för att minska befintliga rynkor.

Ett tips: Se till att huden under natten har de absolut bästa förutsättningarna: Huden ska vara rengjord, utan smink och smuts när du hoppar i säng. Se till att gamla, döda hudceller har masserats eller tvättats bort. Se över din sovposition. Det är viktigt att du ligger på rygg för att huden ska må bra. Ligger du på magen trycks huden ner i madrassen eller ner i en kudde vilket är katastrof för slät hud eftersom huden böjs, viks och rynkas ihop. Dessa rynkor riskerar att bli permanenta. 

Ett sätt att slippa rynka huden under natten är att sova med ett plåster mot rynkor för slätare hud. MediWrink hjälper din hud att återfuktas och förnyas under natten vilket förminskar synligheten av din argrynka. Plåstret är tillverkat av medicinskt silikon som även används av plastikkirurger. Genom sin form förhindrar plåstret dina pannmuskler att spänna sig och hindrar huden att veckas och rynkas mot kudden i sömnen. Plåstret är återanvändbart 15 nätter och finns i fem former för olika behandlingar. Läs mer om plåster för rynkor här >>

 

plåster 

 

6.

Rökning är motsatsen till anti-aging

Det finns många hälsoproblem förknippade med rökning, kanske främst risken för cancer. Mindre känt är att rökning orsakar små linjer och rynkor i ditt ansikte, speciellt runt munnen. Kemikalier i tobaksrök kan ge oåterkalleliga skador på hudvävnad och på celler. Rynkor från rökning - de runt läpparna - bildas på samma sätt som kråksparkar, rynkor runt ögonen, dvs. genom repetitiva ansiktsuttryck. I samband med föroreningarna från cigarettröken och minskad produktion av kollagen försvagas huden i området. När huden inte längre är lika elastisk kan dessa rynkor finnas kvar trots att du upphör med de repetitiva ansiktsuttrycken.

Rökrynkor? Så här behandlar du dem i smyg >>

En orsak till att huden i ansiktet blir torr är att hudens fuktnivå sjunker vilket orsakas av gifter i cigarettrök och andra föroreningar i miljön. När huden blir torrare blir den mer benägen till tidigt åldrande, alltså raka motsatsen till anti-aging och föryngring. Rökrynkor brukar bli djupa snabbare än andra rynkor och ger upphov till slapp, trött och ohälsosam hud och utseende utan naturlig lyster. Rökning skapar en trist grå ton i ansiktet.


Lösning för att hud ska se ung ut

Bestäm dig för att sluta röka. Sätt upp delmål och en smart strategi hur du ska lyckas. Ta hjälp av något hjälpmedel på marknaden som tex Nicorette.

Om du lever med någon som röker är det svårare. Kan du hjälpa honom eller henne att sluta, eller är det möjligt att kräva att all rökning sker utomhus, där röken inte orsakar dig och din hud skada?

Ett tips: Tänk på att det inte bara är passiv rökning som orsakar hudens åldrande. Även bilavgaser och fabriksutsläpp är orsak till att din hud inte ser så ung ut som den borde. Vissa anti-rynkkrämer har en påstådd effekt mot föroreningar. Ett knep är att hjälpa din hud med rengöring och peeling så att föroreningar från din omgivning alltid avlägsnas när du kommer hem. Vi har testat och gillar denna kräm mot trött hud. Det är den enda vi vill rekommendera!

Massera dina rökrynkor så här >>

rökrynkor

 

 

7.

Sol orsakar pigmentfläckar, hudskador och fina linjer

Rynkor, mörka fläckar och pigmentförändringar i ansiktet orsakas av solen. Det sker varje gång din hud exponeras för UV-strålning - höst som vinter, molnigt väder eller soligt - genom fönster till och med. Långvarig UV-exponering kan leda till missfärgningar i ansiktet, minskad hudelasticitet och en nedbrytning av hudens struktur så att huden ser mindre fast och ungdomlig ut.

Stödfibrerna i läderhuden påverkas också negativt om du solar mycket. Fibrer, kollagen och hyaluronsyra minskar i antal, de får sämre kvalitet och klumpar ihop sig och huden förlorar spänst. Resultatet blir en tjock, grov hud med fläckar, fåror och rynkor och mindre lyster.

Läs här hur rynkig solskadadad urringning snabbt kan omvandlas till supersnygg dekolletage >>

Enligt nya forskningsrön är solen orsaken till majoriteten av vårt synliga åldrande i ansiktet. Det framkom också i studien UV-strålarnas negativa effekt ökar med din ålder. När du var yngre kunde du sitta i solen flera timmar i sträck utan visuell skada på huden. Men idag många år senare orsakar samma tid i solen permanenta skador på din hud som ger upphov till både pigmentfläckar och rynkor.


Lösning för snygg bröst-urringning

Undvik i största möjligaste mån att få sol i ansiktet och på andra känsliga hudområden. Använd solkräm varje dag, vare sig det regnar eller är soligt, så att du skyddar ditt ansikte och dekolletage.

Ett tips: Det finns krämer som ger dig en fin ”solad” hudton utan minsta solstråle. Likaså kan vi tipsa om bronzing puder som ger en solkysst touch på kindknotor och panna. Ta hjälp så att din hud håller sig ung längre. Nästa hot mot din hud som beskrivs nedan är "rinnande"! Läs vidare.

 

bröst rynkor 

 

 

8.

Utan alkohol kan du se tio år yngre ut

Att dricka alkohol är troligen ett av de bästa sätten att förstöra sin hud – i alla fall enligt forskning. En mängd skador på huden orsakas av alkoholhaltiga drycker. Det beror på den inverkan alkoholen har på kroppen. Organ från bukspottkörtel till lever skadas. Först och främst leder alkohol till att kroppen blir uttorkad. Då ser huden mindre fyllig och fräsch ut. Detta ser du direkt på morgonen efter att du druckit alkohol.

Fortsätter du med en hög alkoholkonsumption kommer huden långsamt förlora sin elasticitet och små, fina linjer och rynkor formas i den uttorkade och skadade huden. Alkohol kan också ha en negativ inverkan på A-vitamin-nivån i kroppen. Vitamin A är en viktig antioxidant för din hud och kropp, och är avgörande för cellförnyelse och naturlig kollagen-produktion i huden. Har du en mindre mängd kollagen i kroppen förlorar huden långsamt sin elasticitet som håller huden smidig, stram och ungdomlig.

Alkohol försämrar också hudens vävnad vilket kan leda till inflammation i huden och skapa en sorts histamin-reaktion. Detta i sin tur orsakar hudrodnad i främst ansiktet. På sikt kan denna ansiktsrodnad bli mer eller mindre permanent.

Om man tittar på en kvinna som har druckit alkohol under 20 till 30 år, och en kvinna i samma ålder som inte har druckit, ser vi en betydande skillnad i hudens struktur, färg och smidighet. Framförallt är det rynkor från uttorkning som skiljer kvinnornas hud åt. Denna hudskada kan få dig att se betydligt äldre ut. Kvinnor som inte dricker alkohol i någon större omfattning kan se tio år yngre ut än någon som dricker regelbundet.

Den glada nyheten är att din hud har förmågan att återhämta sig. Om du slutar dricka alkohol, eller åtminstone minskar din konsumtion väsentligt, kan din hud regenereras. Förstås beror detta på hur mycket skada som redan uppkommit. När du förstört ditt kollagen, och din hud redan fått en permanent rödaktig ton är det svårare, men inte omöjligt.

När du är ung och dricker alkohol förbränns alkohol snabbt. Giftet försvinner ur kroppen på cirka tre timmar. Samma mängd alkohol kan ta 33 timmar att förbränna när du är 40 år gammal.


Lösning för jämnare hud med lyster

Försök att minimera ditt intag av alkohol, speciellt starksprit. Bestäm dig för hur många glas alkohol du ska dricka per månad och hur du ska lyckas med ditt mål. Ett sätt kan vara att tillåta dig ett glas vin till maten med din familj och vänner, per vecka, men bara om du dricker vatten till maten också.

Ett tips: Sätt upp en regel för alkoholdrickande som till exempel denna: En klunk vin ska följas av fyra klunkar vatten innan du kan dricka en klunk till. Bestäm dig i förväg om hur mycket du ska dricka på festen, till exempel ett glas. Fyll inte på själv och be värdinnan och värden att inte fylla på glaset ”i smyg”.

 

Dela gärna om du trycker våra knep och tips på lösningar är bra.

LYCKA TILL

 

 

Upptäck fler nya lösningar för fin hy >>