00:00
SwedishSolution

av Swedish Solution

SÅ MASSERAR DU BORT DINA RYNKOR HEMMA!

   

Vill du också bli av med en och annan rynka mellan ögonen, kanske se yngre ut? Vi kan massage och ger dig tips på hur du kan förbättra huden med dess hjälp. 

Ingen vill se gammal och grå ut? Nej, de flesta av oss vill se yngre ut  dvs ha en ungdomlig, utvilad hy oavsett ålder. Som tur är finns det knep. Jag började massera huden i ansiktet för några år sedan. Främst för att min hudkräm skulle tränga in på djupet men efter ett tag insåg jag att det inte var krämen som fick effekt och gjorde min hy finare och fräschare. Krämen tog nämligen slut och jag ersatte den med en billig olja och min hud blev bättre, slätare och finare helt enkelt. Nästan en ungdomlig lyster. Det var min ansiktsmassage som gjorde att jag kunde bli av med mina små rynkor. Hurra! Hur gör man, kanske du undrar. Genom 12 enkla steg visar vi dig hur nedan.

  

12 steg för ansiktsmassage föryngrar huden

Swedish Solution har tagit fram en rutin för ansiktsmassage som passar dig som vill stimulera hudens föryngring samt även ta bort ärr och blemmor. Som du kommer upptäcka nedan ska du bara massera några minuter varje morgon och varje kväll, så kommer din hud snart att se spänstigare ut, med mer plump, volym och lyster. På sikt kan du få bort rynka efter rynka när hudens naturliga byggblock som till exempel kollagen och hyaluronsyra stimuleras och återskapas. Har du några före och efter-bilder får du gärna maila dem till oss på SwedishSolution.se. Lycka till!

          

 

1.

HUR HÅRT SKA MAN MASSERA HUDEN?


En ansiktsmassage ska vara skönt och avslappnande och göra gott ända ner i underhuden. Massera försiktigt men bestämt, nyp dig inte!

ta bort rynkor

 Läs också vilken mat som ger dig fin, slät hy utan akne >>

 

 

2.

SKA JAG HA MASSAGEAPPARAT OCH KRÄM?

Du kan välja att använda olja när du masserar ansiktet, men bara en gnutta, annars blir det lätt halt och ansiktsmassagen tar inte djupt ner i hudlagren.

Att massera med dina fingrar går bra men det kan också vara skönt att använda en elektronisk och vibrerande ansiktspenna, massagepenna, silikon spatel eller ansiktsmassör i något format. Det finns många varianter av massageapparater för ansiktet. Allt från t-sonic vibrationer, med apparat med knådningsteknologi, micromassage med svag värme eller manuella apparater utan batteri. Pröva dig fram.

Visste du att massage kan ta bort ärr? Om du vill bli av med ärr under natten, när du sover, ska du testa ett ärrplåster. Läs mer om tips för att bleka och ta bort ärr här >> 

 

3.

HUR LÄNGE SKA JAG MASSERA ANSIKTET?

Låt din ansiktsmassage ta ca tre minuter på morgonen och lite kortare på kvällen. Det är den stora bilden, dvs att din hud får massage regelbundet, som räknas; inte om du missar en minut här eller där.

plåster 

 

4.

RENGÖRING FÖRE ANSIKTSMASSAGE

Rengör din massageapparat och händer innan du rör vid huden i ansiktet. På händerna och under naglarna finns det både bakterier, smuts och kemikalier som kan göra stor skada i huden. Detta gäller varje gång du rör din hud.

TIPS: En massageapparat som är gjord av ett stycke medicinskt silikon, tex Akne-Silikonspatel finns det ingen plats för bakterier att få fäste och gro, vilket är bra.

 

5.

UPPVÄRMNING NACKE

Börja med att värma upp nacken och öka blodtillförseln upp i huvudet genom att massera nacken med dina händer. Dra med fingrarna längs med nacken, skalpen och huvudets baksida framåt, neråt. Sträck ut och bakåt med huvudet. Slappna sedan av i nacke, huvud och käke. Dra med fingertopparna på huden bakom öronen neråt längs halsens baksida. Upprepa fem gånger. Känn hur det blir varmare i nacken. Glöm inte dina axlar längs med ryggens högsta punkt. Dra med fingrarna på ryggens baksida, så långt ner du kan komma. Dra uppåt mot nacken. Upprepa. Vrid och vicka lite lätt på huvud och axlar för att sedan slappna av.

Upptäck även Massageapparat för dig med tunt hår, som tappar hår eller är tunnhårig >>

 

6.

KÄKMUSKLERNA

Nu är det käke och kinders tur. Placera tummarna mellan öra och käkben. Vila resten av hand och fingrar mot kinderna. Gör cirkulära rörelser med tummarna för att käkmusklerna ska masseras och cirkulationen öka. Samtidigt låter du dina fingrar trycka lite och vibrera lätt mot dina kinder.

 

7.

KINDERNA

Placera handflatorna på kinderna. Gör cirkulära rörelser på kinderna för att sätta igång cirkulationen, syresättning av läderhuden, även kallad dermis, och aktivera de processer som rengör på djupet. Vicka mjukt och vibrera lite lätt med handen över huden på kinderna. Dra därefter med fingertopparna i halvcirkulära rörelser upp mot öronen. Den lymfatiska rengöringen av dina hudlager sätter i gång. Det är viktigt att dina fingrar arbetar sig uppåt från kindbenet och utåt mot öronen för att visa vägen för slaggprodukter och smuts som samlats och kapslats in i dina hudlager. Döda hudceller lösgörs och avlägsnas. Det görs plats för ny hud och din kroppsegna cellförnyelse i de undre hudlagren stimuleras. I huden sker också olika processer som motionerar och stimulerar kroppens egna kollagen och hyaluronsyra. Ju bättre dessa processer fungerar ju piggare, yngre och spänstigare kommer din hud att känna sig. Målet är att din hud blir plumpad, fylligare och slätare. 

Testa ett kosttilllskott med hyaluronsyra för jämn, slät hud >>

 

8.

ÖGONEN

Huden runt ögonen är tunn och fin. Den ska inte masseras med annat än fjäderlätta tryck och mjuka drag. Har du skrovliga fingertoppar med hårda vassa hudflagor ska du inte använda fingrarna utan en ansiktspenna med micromassage. Smek huden under och över ögonen. Den är känslig som äggskal men behöver ändå kärlek och omvårdnad. Se till att huden stimuleras lite lätt.

All massage ska ha en utåtgående riktning så att gift och slaggprodukter som ansamlats i djupare hudlager förs utåt och bort från ögonområdet. Lägg varje hands pekfinger på näsans sida och ”rita” ett hjärta ner mot hakan genom att föra respektive finger längs med ögats underkant, utåt mot örat och sedan ner längs kinden vidare mot hakan. Under ögat bara snuddar du vid den känsliga huden, helt utan tryck.

När blodcirkulationen ökar kommer huden reparera sig från eventuellt grådaskighet och mörka ringar och påsar under ögonen minska, men detta är starkt beroende av genetiska faktorer och också hur mycket sömn och bra kost du tillåter din kropp.

Kanske du ska få i dig fler för huden viktiga vitaminer, näring och mineraler genom ett kosttillskott med kollagen eller hyaluronsyra. Komplettera din ansiktsmassage-rutin med goda vanor så att huden kan regenereras, återskapas, från insidan också. Insidans betydelse ska inte underskattas.

 rynkor i pannan

Upptäck plåster som minskar rynkor under ögonen >> 

 

9.

RYNKOR I PANNAN

Pannrynkor, argrynka eller bekymmersrynkor. Placera fingertopparna mitt på pannan och trippa med dem fram och tillbaka över pannan fram till, och även på, ögonbrynen. Här längs med och precis ovanför dina ögonbryn sitter många punkter som har betydelse för avslappning och blodtillförsel. Låt dem stimuleras. Lägg varje hands pekfinger vid argrynkan och ”rita” ett hjärta ner mot hakan genom att föra respektive finger längs med ögonbrynets överkant, utåt mot tinningarna och sedan ner längs kinden vidare mot hakan. Huden behöver masseras för att återskapa stärkande kollagen och uppbindande fibrer som gör huden spänstig, fyllig så att den inte veckas och permanenta linjer och rynkor uppstår. Massera sedan pannan med mjuka fingerdrag uppåt hårfästet samt ut mot tinningarna. Upprepa i 10 sekunder.

 

10.

RYNKOR MELLAN ÖGONBRYNEN

Placera två eller tre fingertoppar på näsryggen och massera neråt sidorna och även uppåt mellan ögonbrynen på din argrynka, så kallade bekymmersrynkan.

 

hyaluronsyra

Fem snabba tips hur du får slät hud med lyster >>

 

11.

LÄPPRYNKOR OCH RÖKRYNKOR

Munnen och speciellt läpparna gör miner, pratar och grimaserar hela dagen och man kan tycka att det borde räcka. Men huden behöver ändå stimuleras och masseras med mjuka rörelser. Sätt ansiktspennan eller långfingrarna på överläppen och vibrera lätt. Förflytta din massageapparat runt munnen och läpparna och upprepa tills hela området runt munnen har blivit lätt vibrerat. Du kan känna att det blir lite varmare och att något händer djupt ner i huden. Det är bra. 

Rökrynkor? >>

rynkor runt munnen

Massera dina läppar och huden runt munnen med LIP ME BEAUTIFUL >> 

12.

EFTERÅT

Gör din massage till en vana; varje morgon och kväll. Pigghet och lyster kommer som snabba resultat. Hudproblem som akne, hudrodnad och skrovlighet kommer att behandlas effektivt genom den ökade syretillförseln, lymfatiska rengöringen och blodcirkulationen. Rynkorna och fina linjer behandlas och deras synlighet minskar. Bäst av allt är att efter tre veckor kommer du att se tio år yngre ut, förutsatt att du är minst 35 när du börjar. Fantastiskt eller hur!

 

Pst ...DU FÅR LOV ATT DELA

Jag förstår att du helst vill behålla hemligheten med ungdomlig fyllig hud för dig själv. Men sprid budskapet till dina kvinnliga väninnor om betydelsen av massage, speciellt för huden i ansiktet. Då hjälper vi våra medsystrar slippa ta till kemiska preparat och krämer, injektioner och i värsta fall kirurgi-ansiktslyft för att må bättre med sig själv och sitt utseende.

LYCKA TILL MED DIN ANSIKTSMASSAGE!

 

Upptäck senaste nytt för fin, slät hud >>