14:06

 

1) Kakao och choklad skyddar huden

 

Mekanismen bakom åldrad hud är fortfarande dåligt förstådd men en växande mängd bevis från klinisk forskning har börjat ge vetenskapliga bevis för att användningen av kakao är ett effektivt sätt att skydda huden. Även om de specifika molekylära och cellulära mekanismerna inte är upptäckta än så visar studier att kakao kan ha en positiv inverkan på hudens hälsa. Därför kan det vara smart att äta choklad med riktigt högt kakaoinnehåll.

 

2) Grönt te ger fin hud

 

I en studie som publicerats i en artikel med namnet ” Protective Mechanisms of Green Tea Polyphenols in Skin” framkommer att grönt te är en riklig källa till växtpolyfenoler som uppvisar signifikanta antioxidanter och immunmodulerande effekter för att skydda huden. Vårt råd är att byta ut 3 glas vatten om dagen till 3 koppar grönt te / dag.

Upptäck grönt te som ökar din fettförbränning >>

 

3) Socker orsakar inflammation i din hud

 

Skippa snabba kolhydrater som socker, gottis, chips, tårtor och kakor. Dessa livsmedel orsakar inflammation och inflammatoriska processer i vår vävnad och kropp.

 

Få fin hud och se yngre ut genom massage

 

4) Fet fisk är bra för din hy

 

Omega 3 är anti-inflammatoriskt, både i huden och i resten av kroppen. Var finner vi höga halter av omega 3 fettsyror? Jo, i fet fisk. Speciellt sardiner är fullmatade med omega 3 men även lax är bra.

Läs mer om kosttillskott med omega 3 för bl.a bättre minne >>

 

5) Nötter kan ta bort rynkor och undvika eksem och torr hy

 

Omega 3 fettsyror. Nötter är sprängfyllda av bra mineraler och fettsyror som hjälper din hud att undvika att utveckla rynkor. Valnötter med sitt rika innehåll av alfa-linolensyra är bra för att inte utveckla eksem och undvika att få torr, fjällande hud.

 

6) Kosttillskott kan minska hudens rynkor och synliga åldrande

 

Tillskott av A och C -vitamin är bra för din hud. Bland annat påverkas kollagennivån i din hud av hur mycket A-vitamin du får i dig. Båda vitaminerna har en huduppstramande effekt. A-vitamin finns i lever och ägg men även som kosttillskott.

Så här får du fin slät hud med A, C och E vitamin >>

 

Ta bort rynkor i pannan

 

7) Vatten ger din hud volym och lyster

 

Drick minst 2 liter vatten per dag för att skölja ut toxiner och gifter och hjälpa din hud att må bra.

Drick te för att rena kroppen >>

 

8) Selen gör att du kan se yngre ut

 

Det har visat sig att selen skyddar hudens celler mot oxidation. Selen är viktigt för kroppens fettförbränning och för kroppens försvar. Vita blodkroppar som försvarar huden mot infektioner fungerar inte så bra när kroppen har för låga selen-värden nämligen. För lite selen påverkar också hårets och naglarnas kvalité. Selen finns som tillskott men du kan också få i dig det genom vanliga livsmedel som gröna linser, lever, fisk och skaldjur.

Kosttillskott med selen >>

 

9) Grönsaker med grön eller gul färg ger mindre rynkor runt ögonen

 

En studie från Brittish Journal of Nutrition har kommit fram till att personer som äter mycket av gröna och gula grönsaker (ca 250 gram) har mindre rynkor runt ögonen än de som äter inget eller mindre mängd av dessa grönsaker. Tydligen beror de på att färgstarka grönsaker har stora mängder antioxidanter. Dessa ser till att huden inte åldras i samma hastighet.

 

10) Grönkål bekämpar fria radikaler i solskadad hud

 

Ett annat livsmedel som kan oskadligöra fria radikaler är grönkål. Grönkål innehåller lutein och zeaxantin som kan absorbera och till och med neutralisera fria radikaler som orsakas av UV-ljus. Detta har forskningsresultat som nyligen publicerats i Clinics of Dermatology fastställt.

 

bli av med rynkor

 

11) Olivolja har en äkta föryngrande effekt på din hud

 

Ska vi använda olivolja i matlagningen för att få en fin slät hud? Ja, olivolja har bevisat positiv effekt på huden. Mer än 1000 kvinnors kostvanor studerades under 2012 i en studie med målet att utreda effekten av olivolja i kosten. Framförallt visade forskningen att ett högre intag av olivolja (mer än en tesked) kunde kopplas till 33% färre tecken på åldrande i huden jämfört med en kontrollgrupp som endast fick äta en tesked olivolja per dag.

Varför är olivolja så bra för huden? Olivolja innehåller massor av polyfenoler, så kallade antioxidanter. Antioxidanter bekämpar de fria radikalerna som skadar huden. De fria radikalerna är orsaken till att vi åldras och resultatet är att vi inte ser yngre ut ju äldre vi blir. Faktum är att olivolja var bättre än de andra oljorna i studien när det gäller effekt på huden. Det beror antagligen på att 75% av olivoljans fett är enkelomöttat fett. Detta påverkar hudens spänst.